maanantai 16. maaliskuuta 2009

TAMPERE KV

Ja sitten me oltiin näytelmissä Tampereella... Myytti teki debyyttinsä junnuluokassa ja hienosti se menikin, ipanan saadessa ERI:n ja sijoittuen sitten luokassaan neljänneksi. Junnunarttuja oli paljon ja tuomaritädillä ERI:t tiukassa ( muutenkin tais olla pipo tiukassa, jakeli vähän kaikille kirpeitä kommentteja esim.trimmauksesta). Arvostelu oli hyvin Myyttiä kuvaava: "9 months old bitch, beautiful head, excellent neck, a little long body, deep chest, enough angulated front & rear, good tailset, shows very well". Erityisesti mua ilahdutti toi esiintymisen kehuminen, koska Myytti oli niin ihana rento reino ja liikkui ja seisoi hyvin. Taitaa olla iskältä peritynyt toi esiintymistaito, vaikka Velhoa ei kyllä vielä junnuna ollut niin kiva esittää kuin Myyttiä eilen. Myytti oli mukana myös Karvahaalareiden voittoisassa kasvattajaryhmässä siskoni Liisan kanssa, kun itse esitin Velhoa Miseliinien porukassa.Velhon tuomarointiin en ollutkaan ihan niin tyytyväinen, vaikka tuomari sanoi koiran olevan "so elegant and beautiful", mutta olisi halunnut Velhon nostelevan etujalkojaan ylemmäksi!? Mielestäni se ei ole parsonin liikumatapa... Jumissa oli kyllä Velhon selkä, kun tänään hierojalla käytiin eli se varmasti vaikutti liikkeitten näyttävyyteen, mutta jalkojen heitteleminen on mielestäni vähän eri juttu... Arvostelu oli kuitenkin hyvä ja Velhon sijoitus oli PU4.

Esitin myös Velhon pojan Mikin, joka jäi kyllä vähän yritykseksi hyvän alun jälkeen. Yhtäkkiä poika keksi, että äippä oli hukassa ja sitten ei enää varaäipän mitkään yritykset auttaneet vaan liikkuminen meni pelkäksi vetämiseksi pois kehästä. Yritin kyllä jo etukäteen ehdotella Ursulalle, että menisi itse Mikin kanssa kehään, mutta jännitystä oli kuulemma "liikaa ilmassa" :-). No ens kerralla sitten menevät rohkeasti itse! Mikki ja Minni saivat molemmat EH:n.Kävin myös itse tekemässä debyyttini toisen rodun kehässä eli sain esittää Tonin Merkkelin, joka on manchesterinterrieri. Se olikin mukavaa, koska Herra Merckx on kovin näyttävä ja "iso" verrattuna parsoniin ja esiintyy hienosti. Oltiin PU4. Russellikehä oli manssikehän vieressä ja sieltä muutama tuttu tappijalan omistaja oli pudottaa silmät päästään, kun bongasivat minut esittämässä mansesteria :-) Harmi kun meistä ei ollut kukaan ottamassa kuvaa... Tässä Viljami poseeraa viime kesänä Herra Merckxin kanssa.


Muuten kaikki tässä tekstissä olevat loistavat näyttelykuvat on ottanut T.Laurila.
Piti vielä lisätä, että oli todella mukava nähdä niin paljon tuttuja kerralla, vaikka kaikkien kanssa en ehtinyt kunnolla jutellakaan...

3 kommenttia:

 1. Hyvä Tiina ja koiruudet! Hyvin te vedätte. Terveiset täältä pohjoistuulen puolelta. Kiitos vinkistä, pitääpä ruveta seuraamaan mitä sinne Manseen kuuluu. Meillä ei ole vielä omaa plokia, ko mulle riittää, että ylläpidän alueen kennelkerhon sivuja, mutta ehkä sitten joskus.
  Näkyy Helsingin linja jatkuvan - tuomarit tykkää nuorista koirista, mutta kyllä net vielä osaavat arvostaa kokemusta ja esiintymisvarmuutta.
  Ari&Iines&Co

  VastaaPoista
 2. Moikka Tiina ja tessut.

  Seikkailemalla löydettiin teidän blogi =)
  Me majaillaan täällä;
  http://hauska.vuodatus.net

  Siellä on linkki Treen KV:n kuviin. Tekin ootte mukana muutamassa otoksessa.

  T: Elmeri, Saimi, Jaana ja Toni

  VastaaPoista
 3. Jee, nyt teidänkin juttujanne voi seurata täällä :D Yritin aikasemmin kirjoittaa tänne, mutta ei onnistunut, piti oikein hankkia tuo gmail tili jotta voin kommentoida! Pajon onnea Velhon ja Myytin menestyksestä! Teillä meni todella upeasti vaikka oli tiukka tuomari ;) Velho ja Myytti näyttävät tosi hienoilta.. Me varmaan nähdään seuraavan kerran Lahdessa :)
  Terkuin,
  Anne&Figo

  VastaaPoista