maanantai 17. kesäkuuta 2013

KOHTA ALKAA LOMA :-)

HUH, HUH mikä kevät mulla on takana! Eipä oo ehtinyt tännekään mitään päivitellä, kun on vähän pitänyt kiirettä... Mutta paljon oon saanut aikaiseksikin ja suurin osa liittyy jollain tavalla rakkaaseen harrastukseeni eli vaikka välillä meno on melko haipakkaa niin silti kovin antoisaa :-).

Pettymys oli vapun aikaan suuri, kun selvisi ettei Myytille tulekaan pentuja tänä kesänä. Raskaus oli alkanut normaalisti, mutta jostain syystä se oli mennyt kesken. Jälkeenpäin löytyi pissatulehdus ja virtsakiteitä eli ne ovat saattaneet olla syynä keskenmenoon. Harmitti kyllä melko lujaa, mutta yritämme seuraavasta juoksusta syksyllä uudestaan. Minulle myönnettiin viime viikolla WIZARDLING`S kennelnimi, joten Mymmelin seuraavat pennut saavat sitten kunnian käyttää uutta kennelnimeäni :-). Olin tyytyväinen, että sain juuri haluamani nimen, koska Wizardling tarkoittaa nuorta velhoa tai velhokokelasta eli ei ole vaikeaa arvata, että se juontaa juurensa suureen rakkauteeni Velhoon!


White Wizard 


Myytti-Mymmeli

Kävin suorittamassa huhtikuun lopussa kehätoimitsijakurssin Espoossa. Olen miettinyt sen suorittamista jo muutaman vuoden, mutta nyt siihen oli aikaa ja kiinnostusta. Kurssi oli mielenkiintoinen ja virallisen kehätoimitsijakortin saamiseksi tarvitsee suorittaa viisi harjoittelukertaa. Olenkin jo suorittanut ensimmäiset kaksi kertaa Oriveden näyttelyssä ja voin kertoa, että kokemus oli jännittävä ja antoisin osuus oli tuomarityöskentelyn seuraaminen. Yritän saada loputkin kerrat tässä kesän ja syksyn aikana suoritettua niin saan heti tuntumaa hommaan. Pyörittävänä kehiksenä oleminen vaatii melkoisen monen asian hallintaa samalla kertaa, joten rutiinia tarvitaan. Haluaisin myös kirjoittaa, varsinkin ulkomaisille tuomareille. 

Lähdin  mukaan PRT RY:n näyttelytoimikuntaan. Yhdistyksen toimintaan osallistuminen jollain tavalla on ollut myös mielessäni useana vuonna ja nyt siihen tarjoutui tilaisuus mieleisen toimikunnan kautta. Me laitettiin heti "tuulemaan" ja järjestinkin Annin kanssa Match Shown Nokialla ja handlerikurssin Tampereella. Harmittaa vain vähän se, että olisin toivonut tapahtumiin paljon enemmän porukkaa paikalle ja varsinkin parsoni-ihmisiä ja oman yhdistyksen jäseniä. Heti siis joutui törmäämään siihen yhdistystoiminnan kääntöpuoleen, että erilaista toimintaa esim. yhdistyksen palstalla toivotaan, mutta sitten osallistujia tai tekijöitä ei löydykään... Mutta mätsärissä meillä oli hyvät tuomarit ja toimiva henkilökunta, sekä saatiin kerättyä hienot palkinnot :-). Järjestelyissä oli todella paljon hommaa, mutta mukava kokemus silti. Handlerikurssi järjestetään uudelleen syksyllä ja toivottavasti saadaan enemmän porukkaa paikalle, Paavo Tervonen oli hyvä kouluttaja. Itsekin olen kesän ja syksyn aikana luvannut näyttelykoulutusta pitää ja ehkä trimmauskurssia myös.

Tuomari Paavo T. & Jenni ja Hertta mätsärin BIS junior handler-pari

 Minä ja Kirppu handlerikursilla (kuten kuvasta näkyy, kivaa oli akitan kanssa!)

Hertan kanssa ollaan käyty muutamissa näyttelyissä kevaan aikana ja hienosti on neidin "ura" lähtenyt käyntiin :-). Lappeenrannassa pääsiäisenä VSP & toka serti ja Viron Voittaja näyttelyssä Tallinnassa ROP JUNIORI, JUNSERTI & EEJV-13! Kentsu taas on puolestaan niittänyt mainetta lähes joka näyttelyssä ja alkaa poikasen tittelirivi olla jo komeampi kuin iskä Velholla :-). Ihanaa nuorisoa, pojasta polvi todellakin paranee ja tyttärestä myös ;-).

 Minä ja Hertta Tallinnassa 


Nää kuvat on olleet täällä aikasemminkin, mutta ovat niin ihkut :-)
  Iskä & Poika

Äippä & Tytär

Velhon kanssa kävimme edustammassa parsoneita TOP TERRIERI kutsukilpailussa, johon kutsutaan  rotunsa parhaiten menestyneet terrierit. Kilpailu oli tänä vuonna paljon paremmin järjestetty kuin edellisvuonna, jolloin olin Myytin kanssa mukana. Kilpailu pidettiin Helsingin KV näyttelyn jälkeen, jossa Velho oli VSP. Top Terrieri pidetään pudotuskilpailuna, jossa toinen pareista aina jatkaa kisassa eteenpäin. Olin varma, että ekasta parista lähdetään ulos, mutta niinpä ei käynytkään :-). Voitimme kaksi paria ja sitten vastaan tuli Suomen tämän hetken paras kettuterrieri eli pitkälle päästiin, mutta viimeinen vastus oli mahdoton :-). Velho esiintyi mahtavasti isossa kehässä ja sitä oli hieno esittää, loppujen lopuksi meidän edelle ei jäänyt kuin kolme koiraa. Tuomari Tapio Ranta kehui esiarvostelussa Velhon upeaksi koiraksi, joka ei näytä yhtään ikäiseltään. Eipä tuosta kyllä uskoisikaan, että veteraani-ikään tulee syyskuussa :-). Muutenkin kevään aikana oli hienoa kokea Velhon kanssa myös muutama oikea metsästystilanne luonnonluolilla, pari supia saaliiksi saaden. Tämän "harrastuksen" olisi vaan pitänyt alkaa aikasemmin kuin veteraani-iässä (jos olisi ollut mahdollisuus) ;-)

 Ai miten niin veteraani?

Trimmauksiakin on tullut tehty melkoisen monta kevään aikana, niin Myytin ja Velhon lapsosille kuin muillekin tutuille ja tuntemattomille parsoneille ja russeleille. Pari mäyristäkin mahtuu mukaan :-). Omia ei meinaa ehtiä millään ja Myytillä olikin jo hieno "baltian hapsulook", kunnes sain sen viimein viime viikolla kynittyä loppuun. Ja hirveä hinku tuli sen kanssa näyttelyyn :-). Vähän laihdutusta uinnin merkeissä ja voitaisiin loppukesästä mennä kehään! Nokian Mustissa ja Mirrissä pidimme Annin kanssa parsoneiden rotuesittelypäivän ja samalla vähän trimmausnäytöstä. Myytti & Yoda & pennut olivat mukana edustustehtävissä.

Tää kuva on siis ennen trimmausta :-)

Nyt on aika levätä ja ladata akkuja! Torstaina alkaa kesäloma ja mökkiviikot eli sitten ei tehdä muuta kuin:

RENTOUDUTAAN

LAISKOTELLAAN

TUIJOTELLAAN ORAVIA

VENEILLÄÄN


HYPÄTÄÄN JÄRVEEN NAUTITAAN AURIGOSTA

Ihanaa kesää kaikille!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti