tiistai 10. huhtikuuta 2012

PIENET PÄÄSIÄISYLLÄTYKSET

Tässä pieni synnytysraportti :-). Myytin lämmöt laskivat lauantai-iltana alle 38 asteen, joten se oli sitten menoa. Sunnuntaiaamuna alkoivat supistelut, jotka kestivät koko päivän ja Myytti läähätti, käveli perässäni paikasta toiseen ja halusi nuolla koko ajan kättäni. Sitten supistelut hyytyivät iltaa kohden ja ehdinkin jo hetken hätäilemään, että tässäkö tää nyt oli ja onko lähdettävä eläinlääkäriin hakemaan oksitosiinia. Päätin kuitenkin, että odotan Annia, joka oli luvannut saapua henkiseksi tuekseni töiden jälkeen. Istuin sohvalla katsomassa telkkaria ja yhtäkkiä huomasin, et Myytiltä tuli pentuvedet ulos ja se alkoikin samantien ponnistamaan. Ekan pennun odottaminen olikin jännittävin hetki, vaikka tiesin, et kätilö on kohta paikalla (Myytti ajoitti kyllä hyvin ton aloitusajankohdan...). Eka pentu syntyi 22.03 ja Myytti sai sen ponnistettua hienosti itse ulos, vaikka se oli melko iso ja tuli peppu edellä. Myytti tarvitsi vain vähän apua kalvojen aukaisuun ja napanuorat katkaisin kaikilta sormin, koska ne olivat niin lyhyessä "narussa", et Myytti ei ylettänyt niitä itse katkomaan. Kyllä syntymän ihme on vaan sellainen kokemus, jonka sain nyt itse viimein kokea, et ekan pennun rääkäistessä ensimmäistä kertaa, mulla oli tippa silmässä! Toinen pentu tulikin sitten maailmaan melkein heti perään ja sitten tuli Anni :-)

Loput neljä pentua synyivät melko reippaasti ekojen jälkeen ja kuudes pentu oli maailmassa vähän kahden jälkeen yöllä. Siinä kohdassa käytin Myyttiä pissalla ja se rauhoittui imettämään pentuja. Olimme varmoja, et se oli nyt siinä ja päätimme mennä nukkumaan. Jäin pentuhuoneeseen nukkumaan ja heräsin jostain kumman syystä puoli neljältä Myytin innokkaaseen nuolemisääneen ja pennun piipitykseen. Päätin nousta katsomaan, et mitä Myytti puuhaa, enkä meinannut uskoa silmiäni, kun näin takajalkojen välissä  seitsemännen pennun :-). Loppusaldona siis kaksi urosta ja viisi narttua!!! Aikamoinen satsi :-). Kaikki pennut olivat todella tasaista porukkaa ja painoivat n.200g jokainen. Myytti jaksoi hienosti loppuun asti ja voin jälleen kerran vain ihmetellä kuinka hyvä ja huolehtivainen emä se on. Vuoden paras näyttelyparsoni on ansaitsee myös Vuoden paras äiti kunniamaininnan!!

Tässä ekojen päivien kuvasatoa!! Ja lisää on luvassa :-)

Tässä vauvelit syntymäjärjestyksessä:

1. POIKA trikkimaski ja häntämerkki

2. TYTTÖ ruskea puolimaski oikealla

3. POIKA trikkimaski

4. TYTTÖ ruskea puolimaski oikealla & silmämerkki

5. TYTTÖ ruskea puolimaski oikealla & häntämerkki

6. TYTTÖ ruskea puolimaski vasemmalla

7. TYTTÖ trikkipuolimaski & häntämerkki


Kuvia tytöistä :-)


Sitten pojista :-)


Tää on taas ihanaa ja nautin täysillä!!! Eipä tarvitse miettiä mitä tekisi seuraavan kahden kuukauden aikana :-))). Pennuista on alustavasti varattu kaksi tyttöä ja kaksi poikaa, joten kolme tyttöä olisi vielä toistaiseksi vapaana. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä minuun tai Anniin (Karvahaalarin kennel). Onnittelut myös ihanalle tuoreelle iskälle Montylle (Full-Monty De La Roche Turpin)!!

3 kommenttia:

 1. Myytti on niin onnellisen ja kauniin näköinen tuossa ensimmäisessä kuvassa! Valtavan ison pesueen Myytti punnersi maailmaan, ja onneksi kaikki meni hyvin. Pentue näyttää tasaiselta ja kauniilta. Onnittelut pentueesta!

  VastaaPoista
 2. "Toinen pentu tulikin sitten maailmaan melkein heti perään ja sitten tuli Anni :-)"
  Mä repesin!!!!!!!!!!!

  Onnea vielä!!

  Annu ja pojat

  VastaaPoista
 3. Onnittelut Hiisi-siskolta ja Lipposen laumalta !
  Lissun juoksuja odotellaan..
  terv.Anne

  VastaaPoista