torstai 29. huhtikuuta 2010

Myytin eka LUT-koe

Se on nyt sitten takana, nimittäin Myytin eka luolakoe Ikaalisissa. Viime yönä puoli yhden aikaan päästiin kotiin väsyneinä, mutta onnellisina ja tuliaisina B42-tulos!!!! Eli sieltähän tuli heti se eka B, mitä lähdettiin tavoittelemaan (tosin en meinaa uskoa, et se tuli näin "helposti"), mutta Myytti vois todeta tähän, et helppoahan se on, kun sen osaa :-). Anni toimi Myytin "ohjastajana", kun minä pääsin yllättäen tuomarin síhteeriksi ;-).

Tuomarina oli Jouko Pakkala ja kokeessa mukana 11 koiraa. Myytti teki kokeen nopeimman suorituksen, koska tuomari joutui keskeyttämään kokeen n.6min jälkeen koiran kovan painostuksen takia. Meidän lisäksi vain yhden kettarin koe jouduttiin keskeyttämään puolessa välissä. Myytin riistakoesuoritusta tuomari kehui aivan täydelliseksi ja pisteitä pudotti ainoastaan tyhjän luolan osittaiseksi jäänyt tarkastaminen (mitäpä siellä tyhjässä juoksentelemaan, kun ei oo kettukaan paikalla...). Myytti pääsi myös luonnonluolantarkastukseen ja suoritti senkin hyväksytysti, joten sekin on nyt sitten tehtynä.

Tässä tuomarin arvostelu Myytin työskentelystä:

Koira hyvin luolaan, nopeasti riistalle. Luukujen avauduttua kettu vetäytyy vas. päätypesään saakka. Koira seuraa hyvin ja aloittaa määrätietoisen painostuksen lähituntumasta. Ketti iskee, koira kestää hyvin lisäten painostustaan niin kovaksi, että koe keskeytetään ketun säästämiseksi. 

Olin jotenkin ällikällä lyöty Myytin raivoisasta työskentelystä ja siitä vauhdista, jolla se eteni ketun perässä keskipesältä päätepesälle. Luulin sen jo ehtivän ketun perskarvoihin roikkumaan, ennen kuin kettu kerkeää karkuun. Ja eniten jännitin etukäteen, et kestääkö Myytti ketun iskut, mutta sehän vaan innostu niistä niin paljon, et koe sitten keskeytettiin... Näillä eväillä mennään seuraavaan kokeeseen, joka on jo 8.5!

4 kommenttia: