lauantai 23. heinäkuuta 2016

PENTU-UUTISIA JA KESÄKUULUMISIA

Meille on vihdoinkin tulossa pentuja!! Toinen Wizardling`s pentue laitettiin alulle juhannuksena, kun Hertan tärppipäivät osuivat juuri siihen. Sulhasmies Rocky oli lähdössä lomalle Pohjois-Karjalaan, mutta päätyikin sitten heilastelemaan meidän mukaan Vilppulaan :-). Olikin kiva tutustua tähän herraan lähemmin ja ei voi muuta kuin sanoa, että Rockylla oli aivan mahtava luonne. Rocky tuli koira- ja ihmislaumaamme asenteella "mulle käy kaikki ja kaikki on kivaa!" ja oli kuin olisi asunut meillä aina :-). Rocky tulee toimeen tosi hyvin muiden koirien kanssa ja rakastaa kaikkia ihmisiä. Rocky on tuotu Suomeen Amerikasta, joten hänellä on typistetty häntä. Rocky on Amerikan valio ja valioitui myös Suomen valioksi Helsingin Maailmanvoittaja näyttelyssä. Rockylla on muutama pentue Suomessa ja oikein hienoja jälkeläisiä. Hienointa tässä herrassa on luonteen lisäksi aivan upea liike, jossa silmä lepää :-)

Hertta on Myytin ja Montyn tytär ja on kuulunut laumaamme alusta asti, koska asuu kummityttöni perheessä ja olemme paljon yhdessä. Minulla on siis kotona Hertan ekasta pentueesta Nami, joka osoittautunut melkoiseksi ihmelapseksi monella saralla. Hertta on meidän oma hömppä ja kullanmuru, joka rakastaa hellimistä, auringossa pötköttelyä, pihassa kyttäämistä (Herttaa ei voi pitää vapaana, kun ottaa melko varmasti hatkat) ja harrastaa Jennin kanssa agilityä (ja menee tosi hyvin silloin, kun haluaa ;-) ). Hertta on ollut mun "luottopakki", joka pärjää aina kivasti näyttelyissä ja tekee nyt pennutkin, kun niitä kaivataan. Meillä koko porukka odottaa tämän pentueen syntymistä kuin kuuta nousevaa, koska edellisestä pentueesta on jo aikaa. Odotan Hertta-pentueen syntyväksi 34. Tässä yhdistelmä jalostustietojärjestelmässä
<3 34.="" ja="" n="" niiden="" odotan="" p="" syntyv="" viikolla="">
US & FI MVA RED ROCK ROCKET MAN "ROCKY"
FI & EE MVA EEJV-13 KARVAHAALARIN PARFAIT DÀMOUR "HERTTA"
Muitakin mukavia uutisia voisin samalla päivittää, varsinkin harrastusten osalta. Nami täytti kesäkuussa kaksi vuotta ja valioitui heti ensimmäisessä mahdollisessa näyttelyssä Kotkassa Suomen ja Ruotsin valioksi!! Onhan se vaan aika nami ja pärjännyt niin hienosti tähän mennessä :-). Meillä on vieläkin virallinen valioitumiskuva ottamatta, joten nyt täytyy tyytyä tähän kännykällä näyttelyn jälkeen otettuun.

FI & SE MVA EE & LV JMVA TLNJV-15 TLNV-15 EEJV-15 EEV-15 LVJV-15 BALTJV-15 RT1
KARVAHAALARIN PIECE OF CAKE


Agility on mennyt myös kirjamellisesti putkeen ja nousimme alkukesän aikana kakkosiin. Nyt olisi tarkoitus elokuussa jatkaa kakkosissa ja katsoa mihin minun taidot riittävät (Nami on todella paljon taitavampi kuin minä) :-). Tässä muutamia kivoja Sirpa Saaren ottamia kuvia viimeisimmistä kisoista Ylöjärveltä.


Rally-tokossa ollaan ehditty vain yksiin avoimen luokan kisoihin, mutta siinä kisataan heti, kun vain päästään kokeisiin. Avo-luokan liikkeet on Namilla hyvin hallussa ja tiedän, että tuloksia varmasti saadaan, kun vaan päästään kisaamaan. Ensimmäisessä avo-kisassa tuli hylly, kun Nami kävi jostain ihme syystä kehänauhan ulkopuolella, vaikka teki siihen asti aivan loistavaa suoritusta. Oltaisiin saatu melkein täydet pisteet ilma tätä mokaa ja mieltä lämmitti kovasti tuomarin kirjoittama lause arvostelulomakkeeseen: "Iloinen ja taitava pari!" Siitä on hyvä jatkaa!


Velho on ollut myös mukana muutamissa näyttelyissä ja tainnut olla joka kerran ROP-veteraani ja Nousiaisissa BIS2 veteraani :-). Mun oma supervaari, jota ei ikä paina!! Nami ja Velho ovat olleet myös muutaman kerran ROP ja VSPWizardling`s kenneliin on tullut myös "ulkopuolinen" vahvistus Mindhunter Loves Wizardling eli Windy, joka on yhteisomistuksessa ja sijoituksessa Minhunterin Saanan kanssa. Mä olin niin iloinen tästä mahdollisuudesta, koska Windyn isä on Myytin poika Topi (Karvahaalrin Ying-Yang) ja tykkään tosi paljon myös äippä Roxysta (Plunkett Roxy Foxy Two). Windy asuu aivan meidän naapurissa, joten tämä tytteli ilostuttaa arkeamme usein ja toivottavasti päästään myös tulevaisuudessa kiertämään näyttelyitä tämän neidin kanssa. Tässä tuoreita kuvia tältä viikonlopulta Windysta ja Namista, jotka ovat ihan bestikset :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti