sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

NEWBORN BABIES


Tässä ne nyt vihdoin ovat: Kavahaalarin Y-pentue!!!

Myytti aloitti urakkansa perjantaiaamuna, kun lämmöt vihdoinkin laskivat alle 37 asteen. Perjantaipäivä kului odotellessa ja ihmetellessä ja illalla Anni saapui pienten apumiestensä kanssa meille kätilöksi. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Myytti oli ihmeen rauhallinen vaikka supistuksia tuli ja avautumisvaihe oli selkeästi meneillään. Lauantaina iltapäivällä alkoi sitten ponnistaminen, joka ei kuitenkaan Myytin sinnikkäistä yrityksistä huolimatta tuottanut tulosta. Parin tunnin ponnistamisen jälkeen Anni tunnusteli, että synnytyskanavassa ei ole ketään tulollaan ja päätimme lähteä käymään eläinlääkärissä.  Eläinlääkäri otti Myytistä röntgenkuvan, jossa näkyi selvästi, että yksi pennuista oli kanavan suulla niskatarjonnassa ja siten esti normaalin synnytyksen. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi siis keisarinleikkaus ja Myytti nukutettiinkin nopeasti. (Tässä vaiheessa tirautin pari kyyneltä...)

Eläinlääkäri sai nopeasti kaikki kuusi pentua ulos ja me aloimme hieromaan ja kuivattamaan pentuja. Sinnikkäitä kavereita kaikki kuusi, koska kaikki selvisivät operaatiosta hengissä ja alkoivat heti hieromisen jälkeen pontevasti liikkua ja vikistä (olin kyllä ensin varma, että pennut olivat kuolleet...) mutta ilokseni näin ei käynyt (tässä vaiheessa tirautin pari kyyneltä lisää...). Myytti liimattiin kasaan ja siirettiin nukkuvana pentujen luo ja sitten saimme laitettua pennut tissille. Myytin herääminen kesti jonkin aikaa ja voi sitä järkyttynyttä ilmettä ja murinaa, kun Myytti näki ekaa kertaa pentunsa, jotka olivat ilmestyneet kuin tyhjästä viereen!

Kotona aloitimme imemisharjoitukset pentujen kanssa niin, että Myyttiä piti pitää kiinni, koska se aluksi murisi tosi paljon, koska haavaan sattui. Olin ihan kauhuissani, että miten tästä ikinä selvitään, mutta jo muutaman tunnin päästä Myytti aloitti pentujen nuolemisen ja siitä sen äidinvaisto sitten 
heräsi. Yhdeltätoista yöllä Myytti keräsi pennut vatsansa mutkaan, käänsi meille selkänsä ja ilmoitti, että kiitos avusta, mutta voitte jo poistua :-). Siitä lähtien olen vain käynyt välillä ihailemassa, kuinka hienosti imetys sujuu ja kuinka rakastavasti Myytti pentujaan hoitaa.

Pentulaatikossa tuhisee siis 2 tyttöä ja 4 poikaa!!! Yksi poika on kokonaan valkoinen ja viisi muuta tricoloreita, joista kolmella molemminpuolinen maski ja kahdella puolikas. Yhdellä häntämerkki ja kahdella muulla pienet läntit pepun päällä ja yhdellä pojalla läiskä hartioissa. Siis todella mukavasti värittyneitä ja melko tummia trikkejä tällä hetkellä. Nyt sitten kaikki pennuista kiinnostuneet soittamaan Annille tai minulle!! :-). Pentujen isä on komea agilityhirmu Icaro Da Roseira Brava :-)

8 kommenttia:

 1. Oikein paljon onnea perheenlisäyksistä ja ihanista pienistä palleroista :) <3

  VastaaPoista
 2. Onnea pentusista! Tulivathan ne sitten viimeinkin ;) Voin vaan kuvitella että sä et malta paljon pentulaatikon vierestä liikahtaa ;)
  Toi synnytyskertomus toi mulle mieleen Elman leikkurireissun. Mä olin kans varma että kaikki kuolee ja porasin kun kuulin että leikkuriin mennään! Mutta hienosti sujui silloinkin ;)

  VastaaPoista
 3. Hui! Onnea matkaan pentuset ja mammat!
  Yhtään ei tee mieli koiranpentua.. Kyllä teillä on onnenpäivät seurata vauvoja :)
  saara

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea ihanista pikkuisista tätäkin kautta !
  On ne vaan niin ihania <3 Tsemppiä Myytti-mammalle vauvanhoitoon :o)

  VastaaPoista
 5. Voi että, voin vaan kuvitella miten punaiset sun silmät on ollut tuon kaiken jälkeen, mulle ois käynyt aivan samoin :) Onnellista vauva-aikaa teille kaikille!

  VastaaPoista
 6. Onnea vauvoista! Miten satuttiinkaan lukemaan blogia just silloin kun on vauvakuvia tarjolla. Ja meillähän ei ole hauvakuumetta...
  Terveisin
  Tahvo ja emäntä

  VastaaPoista
 7. Täältä sitten vaan hakemaan oma parsonivauva :-). Kolme poikaa olis vielä vapaana!

  VastaaPoista