perjantai 19. maaliskuuta 2010

Hurrrrrja Kettutyttö!!

Torstai-iltana kävimme pitkästä aikaa kettua morjestamassa Ikaalisten luolilla. Mukana olivat Velhon molemmat ex-vaimot Janni ja Elma, pikku-Yoda, lappilaiset Maki & Dimi, Arttu ja tietenkin Velho ja Hurja-Myytti.


Myytti yllätti minut täysin toimimalla kuin vanha tekijä luolilla :-). Takana on yksi ainut tapaaminen viime syksynä ketun kanssa ja nyt homma oli jo melkein Myytillä "hanskassa". Syksyllä kettu oli Myytistä vähän pelottava tapaus ja putkeen en saanut sitä ollenkaan, mutta nyt onnistui jopa ahdingosta meno pienen harkinnan jälkeen ja neiti päätyi haukkumaan kettua kulmapesälle asti. Ja kyllä se olikin hurrrrjana ketulle!! Nyt käymme harjoittelemassa muutaman kerran putkessa liikkumista ja mikäli näyttää, että se onnistuu, niin ilmoitan Myytin toukokuun alun kokeeseen Ikaalisiin.
Tässä Myytti on ekaa kertaa ketun kanssa nokikkain (kuva T.Lund). 

Velho oli taas kerran revetä liitoksistaan päästessään ketun kanssa treffeille (miten koira voikin muuttua muutamassa sekunnissa aivan toiseksi koiraksi?)... Se kävi jälleen niin kuumana, että haukkui tyhjässä luolassa joka pesällä, joten kokeeseen pääsy olis tällä hetkellä tosi epävarmaa. Velho etenee vauhdilla ja varmasti putkessa ja jaksaa kyllä haukkua täysillä täydet kakskyt minsaa, mutta ei anna itse iskuja ketulle ja jää pikkuisen liian kauas pesästä (tulee vähän ekan B-viivan yli ja jämähtää siihen haukkumaan). Velho ei kyllä peräänny eikä pelkää, vaikka nytkin Rita antoi muutaman kunnon iskun ulos pesästä, mutta Velho ei myöskään iske kunnolla takaisin. C-tuloksen olisi tällä kertaa saanut, jos oltais kokeessa oltu. Mietittiin, että Velhon pitäisi saada kokemusta "oikeasta" metsästyksestä ja päästä vaikka pöllyttämään supia, niin vois saada lisäpotkua koetilanteeseen. Anyone?!

2 kommenttia:

  1. Huippua, jotta Myytillä futaa. Sain itekkin aikanaan samat ohjeet, kun Minnillä meinas olla vähän takapakkia. Kyllähän se koiraa "avaa", kun pääsee turkkia pölläyttään.

    VastaaPoista
  2. hmm.. Velhon tyhjän luolan haukkuminen pitää saada pois jos kokeisiin mielii.. Treeneissä vain ja ainoastaan tyhjän luolan tarkastusta, ei ollenkaan riistalle (kun kerran sillä toimii), tarvittaessa saat multa lisä ohjeita kuinka edetä, jos tarvii ja kiinnostaa..

    VastaaPoista