sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Eka Serti!!

Myytillä on takana loistavan kuuma näyttelyviikonloppu. Lauantaina olimme Helsingissä Lady´s Kennel Clubin ryhmänäyttelyssä, jossa paikalla oli huimat 38 parsonia. Tuomarina toimi Irlantilainen Philip O´Sullivan, joka jakoi avokätisesti erejä. Paras narttu-kehässä oli yli 20 koiraa, joten en todellakaan odottanut tuomarin nappaavan meidän ipanan jatkoon. Mutta niin vaan kävi ja tuloksena oli PN3 ja vara-serti! Myytti esiintyi hienosti ja arvostelukin oli tosi hyvä: "Lovely head and expression. Nice dark eye. Good bite. Nice keen front. Level topline. Good hind quarters. Coat in exellent condition."

Sunnuntaina oli vuorossa Mänttä, koska "kotikisoihin" oli pakko osallistua. Ja onneks mentiinkin, koska eilisen vara-serti muuttui Ekaksi Oikeaksi Sertiksi ja sijoitus PN2!! Tuomarina oli hyvin erikoinen Ritva Raita, jonka ajattelin kuolla kupsahtavan siinä kuumuudessa hetkellä minä hyvänsä... Kun tulin Myytin kanssa arvosteltavaksi hän huudahti heti, että siinä on tulevaisuuden tähtönen ja käski kirjoittamaan sen Myytin arvosteluun. Minulla ja kehäsihteerillä oli pikkuisen vaikeaa pitää naama peruslukemilla, mutta tällainen arvostelu sitä sitten saatiin: "Viehättävä vuoden ikäinen. Erinomainen ilmeikäs pää. Hyvä pigmentti ja purenta. Hyvä ylälinja. Hyvin kulmautunut ja liikkuu kaikin puolin erittäin hyvin. Tuleva tähtönen!"

Myytin liikkuminen aiheutti Ritvassa erityistä ihailua ja huokailua ja tässä sitä liikettä Toni Lundin ottamissa kuvissa näkyykin:

Velho oli myös mukana Mänttässä ollen PU2. Veteraanituomari halusi tänään palkita hyväkuntoiset veteraanikoirat, joten ROP ja VSP koirat olivat molemmat vetskuja. Velho sai myös todella hyvän arvostelun: "3-vuotias sopusuhtainen uros, jolla erittäin ilmeikäs hyvä pää. Saisi olla pigmenttiä vas. silmän ympärillä. Erittäin hyvä ryhti, ylälinja. Hyvin kiinnittynyt suora häntä. Hyvin kulmautunut. Liikkuu hyvin."

9 kommenttia:

 1. Hyvä Myytti tähtönen, nätti tyttö olet kun mikä! Velhokin esiintyi kehässä upeasti, oikein konkarin elkeillä, paljon paremmin kun meidän Elmeri! Otamme oppia ja ei kun harjoittelemaan!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut!!! Upeita koiruuksia :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut hienosta viikonlopusta! Todella hienoa askellusta ja tosi hyviä otoksia kameramieheltä.
  Lisäsin teidät linkkilistaan ja tervetuloa käymään uudelleen. Iineksen hellu sai viime viikonloppuna käyttövalion arvon.

  VastaaPoista